Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kruche ciasto
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- 75 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 150 g mleka
- 180 - 250 g sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
- 2 szczypty soli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1256.9 kJ / 302.6 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 23.2 g
- Verzadigd vet
- 15.1 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 372.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1h 35min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Podpłomyk cztery sery
55min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min
Focaccia z kiełbasą
2h
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Focaccia z cebulą
2u. 20min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Pizza salami z serowym brzegiem
1h 50 min.
Tarta serowa z cydrem
1h
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min