Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kruche ciasto
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- 75 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 150 g mleka
- 180 - 250 g sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
- 2 szczypty soli
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1256.9 kJ / 302.6 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 23.2 g
- Verzadigd vet
- 15.1 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 372.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1u. 20min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 Min
Makaron po alpejsku
45 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Quiche z pieczarkami
1h 40 min
Tarta serowa z cydrem
1 Std.
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 Std.