Compatibele versies
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Duszone jabłka
- 300 g wody
-
500 - 550
g jabłek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
of 500 - 550 g gruszek (3-4 szt.), nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki - 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 - 4 szczypty cynamonu, mielonego
Waniliowy sos zabajone
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 3 żółtka
- 90 g białego wina
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 719 kJ / 171.9 kcal
- Eiwitten
- 2.1 g
- Koolhydraten
- 32.4 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 10.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 Min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min