Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le gâteau éponge
- 1 orange (environ 200 g), zeste, jus et pulpe
- 4 œufs
- ¼ c. à café de sel
- 40 g de sucre en poudre
-
30
g de farine de blé
of 30 g de fécule de maïs - 20 g de fécule de maïs
- 5 g de levure chimique
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 25 g d'huile végétale
La crème à l'orange
- 1 œuf
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g de sucre en poudre
L'assemblage du gâteau
- 1 c. à soupe de sucre glace (facultatif)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 780.4 kJ / 186.5 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 18.3 g
- Vetten
- 10.9 g
- Verzadigd vet
- 4.5 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 161.3 mg
Alternatieve recepten
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1h 25min
Gâteau végan à l'orange et à la coco
2h
Cake pomme et cannelle
55 min
Tarte au citron et au thé noir
1 Std. 45 Min
Poulet à l'orange, fenouil et romarin, riz aux raisins secs
40 Min
Gâteau moelleux ricotta, citron vert et framboises
2h
Cassata (gâteau sicilien)
5 Std.
Mélange pour pain complet
10 Min
Cake orange-pavot
1 Std.
Gratin de prunes et crème à la vanille
20min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.