Chiffon cake à l'orange

Chiffon cake à l'orange

4.4 18 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 15min
8 parts

Ingrediënten

Le gâteau éponge
  • 1 orange (environ 200 g), zeste, jus et pulpe
  • 4 œufs
  • ¼ c. à café de sel
  • 40 g de sucre en poudre
  • 30 g de farine de blé
    30 g de fécule de maïs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 5 g de levure chimique
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 25 g d'huile végétale
La crème à l'orange
  • 1 œuf
  • 50 g de beurre coupé en morceaux
  • 40 g de sucre en poudre
L'assemblage du gâteau
  • 1 c. à soupe de sucre glace (facultatif)

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 part

Natrium 161.3 mg
Eiwitten 4.3 g
Calorieën 780.4 kJ / 186.5 kcal
Vetten 10.9 g
Vezels 0.6 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraten 18.3 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...