Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
of 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 25.3 g
- Vetten
- 4.4 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 93.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Sernik z rabarbarem
7h 30 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1hod.
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1hod.