Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g mąki pszennej
- 230 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 30 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g orzechów, mieszanych, np. włoskich, laskowych, łuskanych
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g fig, suszonych
- 150 g moreli suszonych, bez pestek
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 100 g cukru
- 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 100 g żurawiny, suszonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1679.4 kJ / 401.4 kcal
- Eiwitten
- 5.6 g
- Koolhydraten
- 45.9 g
- Vetten
- 23.5 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 43.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Keks
2h 30min
Babka makowa
1h 20min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Mazurek śliwkowy
1h 45min
Babka orzechowa
1h
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15 min.