Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 gestr. EL Ras el Hanout
- 1 geh. TL Backpulver
- 150 g Puderzucker
- 2 TL Orangenblütenwasser
- kandierte Orange (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 821 kJ / 196 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 50 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 Std.
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 Std. 15 Min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 godz.
Schokoladen-Babka mit Pistazien
2h 30min
Zitronen-Mango-Schnitten
6 Std. 30 Min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Orangen-Mohn-Guglhupf
1 godz. 20 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 Std.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min