Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g sushi rice
- 530 g water, plus extra to soak
- 2 tbsp rice vinegar
- 3 tsp sugar
- 1 tsp sea salt
- 10 medium raw prawns, peeled and deveined
- 5 nori sheets, cut into halves
- ½ carrot, cut into julienne
- ¼ cucumber, cut into julienne
- ½ avocado, thinly sliced
- wasabi paste, to serve
- soy sauce, to serve
- Japanese pickled ginger, to serve
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 459.6 kJ / 109.4 kcal
- Eiwitten
- 6.2 g
- Koolhydraten
- 16.9 g
- Vetten
- 1.4 g
- Verzadigd vet
- 0.2 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 384.3 mg
Alternatieve recepten
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30 min
Sushi salad
1h
Spaghetti alla carbonara
30 min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1h 30 min
Waffles
25 min
Rainbow cauliflower sushi
50min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Sous vide scrambled eggs
35min
Sushi Rice
1h 5min
Fruity dream (TM6)
10 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min