Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g sushi rice
- 900 g water
- 1 tsp peanut oil
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 carrots (210 g), cut into quarters
- 150 g sashimi grade tuna or sashimi grade salmon, cut into cubes (2 cm)
- 3 - 4 tbsp mirin
- ½ tsp sesame oil
- 1 tbsp white sesame seeds or black sesame seeds
- 1 avocado, flesh only, cut into cubes
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into cubes
- 15 cooked prawns (approx. 120 g), peeled
- 3 - 4 tbsp soy sauce
- 3 - 4 tbsp rice wine vinegar
- 1 nori sheet, cut into thin strips, for garnishing
- wasabi paste, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1780 kJ / 424 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 2015 mg
Alternatieve recepten
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Sushi Rice
1 Std. 5 Min
Temaki sushi (TM6)
1hod. 40min
Salmon rice bowl (gut health)
45 Min
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40 Min
Guacamole
10 Min
Rainbow cauliflower sushi
50 Min
Pearl rice meatballs
2h
Tropical smoothie bowl
20 Min
Freckle cake
26 godz. 40 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Brown rice salad
40 Min