Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g sushi rice
- 900 g water
- 1 tsp peanut oil
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 carrots (210 g), cut into quarters
- 150 g sashimi grade tuna or sashimi grade salmon, cut into cubes (2 cm)
- 3 - 4 tbsp mirin
- ½ tsp sesame oil
- 1 tbsp white sesame seeds or black sesame seeds
- 1 avocado, flesh only, cut into cubes
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into cubes
- 15 cooked prawns (approx. 120 g), peeled
- 3 - 4 tbsp soy sauce
- 3 - 4 tbsp rice wine vinegar
- 1 nori sheet, cut into thin strips, for garnishing
- wasabi paste, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1780 kJ / 424 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 2015 mg
Alternatieve recepten
Brown rice salad
40 min
Temaki sushi (TM6)
1 Std. 40 Min
Guacamole
10 Min
Poached eggs
25min
Fresh pasta dough
1h
Salmon rice bowl (gut health)
45min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20min
Rainbow cauliflower sushi
50min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Pink scramble
15min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45min
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1h 10min