Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Schokomousse
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 4 Eier
- 50 g Birnengeist (optioneel)
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Gewürz-Birnenkompott
- 200 g Weißwein, trocken
- 30 g Birnengeist (optioneel)
- 50 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 2 Sternanis
- 2 Kardamomkapseln
- 1 Prise Safran
- 600 g Birnen, geschält, in Stücken (3 cm)
Sahne und Fertigstellung
- 40 g Amarettini
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2435 kJ / 582 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 44 g
- Verzadigd vet
- 26 g
- Vezels
- 5.4 g
- Natrium
- 66 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pflaumenkompott
20 phút
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 phút
Johannisbeer-Apfel-Essig
4h 20 min.
Hirschrücken mit Cranberry-Kompott, Pilz-Knödeln und Kürbis
2h 30 min.
Quitten-Kompott
1h 20min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50 min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Sherry-Zimt-Pflaumen
1h 20min
Schnelle Sauce Hollandaise
10 Min
Balsamico-Feigen
40min
Zwetschgenmus
1h
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 phút