Mini Spaanse koningstaart (Mini Roscón de Reyes)
TM6 TM5 TM31

Mini Spaanse koningstaart (Mini Roscón de Reyes)

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

Aanzetdeeg

  • 80 g melk
  • 10 g verse gist
  • 1 tl suiker
  • 130 g broodbloem

Deeg

  • 120 g suiker
  • 1 citroen, liefst biologisch, enkel de schil, zonder wit merg
  • 1 sinaasappel, liefst biologisch, enkel de schil, zonder wit merg
  • 60 g melk
  • 70 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 20 g verse gist
  • 30 g oranjebloesemwater (zie tip)
  • 450 g broodbloem
  • 1 snuifje zout

Opbouw en afwerking

  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 - 150 g gemengd gekonfijt fruit, naar eigen smaak
  • 30 g amandelvlokken
  • 50 g suiker (bevochtigd met een paar druppels water)

Voeding
per 1 stuk
Calorieën
1268 kJ / 303 kcal
Eiwitten
8.03 g
Koolhydraten
50.72 g
Vetten
7.58 g
Vezels
1.87 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten