Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 80 g Milch
- ¼ Würfel Hefe (ca. 10 g)
- 1 TL Zucker
- 130 g Weizenmehl Type 550
- Wasser, lauwarm, zum Bedecken
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 1 Streifen Orangenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 60 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g)
- 30 g Orangenblütenwasser (siehe Tipp)
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt
- 100 - 150 g kandierte Früchte, gemischt, in kleinen Stücken, nach Geschmack
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker (mit etwas Wasser befeuchtet)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1268 kJ / 303 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Buchteln mit Kokosglasur
1h 15min
Schoko-Sahne-Schichttorte
2h 15 min
Kloster-Cremetorte
12h
Erdbeer-Sahne-Torte
2 godz.
Safran-Baiser-Kuchen
1h
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30 min
Vanilleschnecken
7h 30 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20 min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1h 15min
Apfel-Brombeer-Tarte
1h 55min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 godz. 15 min
Hefewaffeln
50min