Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 115.6 g
- Vetten
- 21.8 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 169.4 mg
Alternatieve recepten
Speedy citrus layered cake
1 Std. 10 Min
Gin and tonic drizzle cake
1h
Baklava cheesecake
25h 45min
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min
Soula's Spanakopita
1 Std. 35 Min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min