Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 115.6 g
- Vetten
- 21.8 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 169.4 mg
Alternatieve recepten
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2j 10 menit
Christmas mince pies
1h 40min
Viennese whirl mince pies
1h 40min
Classic christmas fruit mince
1h 10min
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1hod. 30min
Stewed prunes
55min
Wholemeal spelt pastry
35min
Orange Campari marmalade
1h 35 min
Mixed berry jam
50min
Sour cream pastry
25min
Citrus marmalade
2h 20 min
Orange and almond cake
2h 20 min