Apparaten en accessoires
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Voorbereiding. 30min
Totaal 2u. 30min
4 porties
Ingrediënten
Engelse citroenpudding met stroop
-
boter en iets meer om in te vetten60 g
-
bruine suiker en iets meer om te bestrooien280 g
-
citroensap160 g
-
water850 g
-
citroenschil naar smaak4 - 6 kleine stukjes
-
melk15 g
-
bloem130 g
-
bakpoeder2 tl
-
eieren2
Boeuf bourguignon en serveren
-
teentjes knoflook3
-
uien gehalveerd200 - 250 g
-
olijfolie15 g
-
rundvlees in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)700 g
-
ontbijtspek in reepjes150 g
-
rode wijn bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn300 g
-
water200 g
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)1
-
verse champignons200 g
-
wortelen300 g
-
maïszetmeel (optioneel)1 - 2 el
-
stokbrood in sneetjes, om op te dienen
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1267 mg
Eiwitten
49 g
Calorieën
5931 kJ /
1417 kcal
Vetten
82 g
Vezels
5.9 g
Verzadigd vet
44 g
Koolhydraten
104 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Thermomix Friend®
8 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Geflambeerde uientaart
Geen beoordelingen
Engelse brunch
Geen beoordelingen
Kippenbouillonpasta
45min
Fijngehakt rauw vlees
35min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
200 g ui karameliseren
40min
Zuiderse gebakken kip en zoete maïs
55min
Crostini met champignons en fontinakaas
Geen beoordelingen
Ijs van amarenakersen
8u. 10min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40min
Gekarameliseerde uiensaus
2u. 5min
Risotto bolognese
45min