Compatibele versies
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Engelse citroenpudding met stroop
- 60 g boter, en iets meer om in te vetten
- 280 g bruine suiker, en iets meer om te bestrooien
- 160 g citroensap
- 850 g water
- 4 - 6 kleine stukjes citroenschil, naar smaak
- 15 g melk
- 130 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
Boeuf bourguignon en serveren
- 3 teentjes knoflook
- 200 - 250 g uien, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 700 g rundvlees, in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)
- 150 g ontbijtspek, in reepjes
- 300 g rode wijn, bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn
- 200 g water
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)
- 200 g verse champignons
- 300 g wortelen
- 1 - 2 el maïszetmeel (optioneel)
- stokbrood, in sneetjes, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5931 kJ / 1417 kcal
- Eiwitten
- 49 g
- Koolhydraten
- 104 g
- Vetten
- 82 g
- Verzadigd vet
- 44 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1267 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vanillesuiker
72h
Tomatenketchup
1u. 15min
Bouillabaisse
Geen beoordelingen
Komkommersalade met dille
10 min
Minuut koolsla
10 min
Griekse salade met gestoomde kip
Geen beoordelingen
Ovengebakken groentechips
Geen beoordelingen
Rode uiensoep met gehaktballen
40min
Citroen en yoghurt dessert
Geen beoordelingen
Warme aardappelen salade met de Peeler
Geen beoordelingen
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2 Std. 10 Min
Gestoomde broodjes
2 Std. 10 Min