
Compatibele versies
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Engelse citroenpudding met stroop
- 60 g boter en iets meer om in te vetten
- 280 g bruine suiker en iets meer om te bestrooien
- 160 g citroensap
- 850 g water
- 4 - 6 kleine stukjes citroenschil naar smaak
- 15 g melk
- 130 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
Boeuf bourguignon en serveren
- 3 teentjes knoflook
- 200 - 250 g uien gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 700 g rundvlees in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)
- 150 g ontbijtspek in reepjes
- 300 g rode wijn bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn
- 200 g water
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)
- 200 g verse champignons
- 300 g wortelen
- 1 - 2 el maïszetmeel (optioneel)
- stokbrood in sneetjes, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1417 kcal / 5931 kJ
- Eiwitten
- 49 g
- Vetten
- 82 g
- Koolhydraten
- 104 g
- Vezels
- 5.9 g
- Verzadigd vet
- 44 g
- Natrium
- 1267 mg