Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Creme de laranja
- 100 g açúcar
- 4 - 6 tiras de casca de laranja
- 50 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 35 - 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 60 g manteiga cortada em pedaços
- 4 ovos
Massa
- 45 g manteiga à temperatura ambiente, cortada em pedaços
- 45 g água
- 85 g leite
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de aroma de baunilha
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 25 g açúcar
- 180 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g farinha tipo 55
Recheio de manteiga e canela
- 85 g manteiga à temperatura ambiente, cortada em pedaços
- 50 g açúcar mascavado
- 5 g canela em pó
Montagem
- 1 c. chá de manteiga
Merengue
- 2 claras de ovo
- 50 g água
- 200 g açúcar
- 1 - 2 c. sopa de açúcar em pó
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 2521 kJ / 603 kcal
- Eiwitten
- 9.4 g
- Koolhydraten
- 103.2 g
- Vetten
- 16.9 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 103.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Rosas salgadas de massa folhada sem glúten
1u.
Bolachas folhadas finlandesas (Joulutorttu)
1u.
Sanduíche de gelado de baunilha
13h 25min
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3 godz. 30 min
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2h
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Massa de piza com descarte de massa-mãe
4h 10min
Massa folhada
1u. 30min
Bolo-rei escangalhado
6 Std.
Pão-de-ló de água
50min
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Pavlova de framboesa
5u. 30min