Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Yoghurt sauce
- 400 g yoghurt, 3,5% fat
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- 10 g honey
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
Falafel
- 110 g spring onions, cut in rings (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 egg yolk
- 400 g canned chickpeas, drained
- 20 g olive oil
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 40 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 40 g breadcrumbs
- 1500 g oil, for deep-frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1695.8 kJ / 405.3 kcal
- Eiwitten
- 15.2 g
- Koolhydraten
- 33.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 4.5 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 563.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Vegetable paella
40min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Soft Cake with Salted Caramel
1 Std. 40 Min
Salmon and Leek Parcel with Rice
1h
Minestrone
45 phút
Creamy carrot and lentil soup
35 phút
Caponata
50 Min
Seitan Pie
2h 10min
Soy bolognese
40min