Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 500 g białego maku
- 100 g suszonych owoców (np. daktyli, moreli, żurawiny), bez pestek (patrz wskazówka)
- 350 g mleka
- 120 g cukru
- 80 g miodu, płynnego
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka aromatu waniliowego (patrz wariant)
- Voeding
- per 100 g
- Calorieën
- 1431 kJ / 342 kcal
- Eiwitten
- 8.8 g
- Koolhydraten
- 38.8 g
- Vetten
- 19.4 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 29.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Masa makowa
30 min
Makowiec z białym makiem
2h 20min
Rogale à la marcińskie
10 Std.
Stollen
6óra
Piernik staropolski cz. II
98óra
Drożdżowa choinka z białym makiem
1h 50min
Cynamonowe gwiazdki
55 min
Masa marcepanowa
1h 5min
Ciastka Speculoos
3h
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Zakwas na żur
72h 5 min