Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g de berenjenas
- 1 cucharada de sal
- 3 cucharadas de zumo de limón
- 50 g de cebolla
- 2 - 3 dientes de ajo
- 350 g de tomates en trozos
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 2 pellizcos de hebras de azafrán (opcional)
- 40 g de aceite de oliva
- 40 g de tomate concentrado
- 2 ramitas de perejil fresco picado (solo las hojas)
- 2 ramitas de cilantro fresco picado (solo las hojas)
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 431 kJ / 103 kcal
- Eiwitten
- 1.67 g
- Koolhydraten
- 8.23 g
- Vetten
- 6.99 g
- Vezels
- 3.89 g
Alternatieve recepten
Estofado de berenjena picante
30 Min
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1 Std.
Coliflor tika masala
30 Min
Pastela moruna
5 Std. 30 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Tabulé de coliflor al vapor
40 Min
Curry indio de verduras
40 Min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5 min.
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50 Min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Muhammara
1 Std. 10 Min