Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Semmeln, altbacken, in Stücken (siehe Tipp)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 5 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Butter, in Stücken
-
Rapsöl
of Kokosöl zum Einfetten - 500 g Faschiertes, gemischt (Rind- und Schweinefleisch)
- 2 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Majoran, getrocknet
- 1 TL Dillspitzen, getrocknet
- 1 ½ EL Senf
- 3 ½ TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 700 g Wasser
- 800 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (ca. 2 cm)
- 6 EL Semmelbrösel
- 250 g Milch
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2075 kJ / 495 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 889 mg
Alternatieve recepten
Eiernockerl
30 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 godz.
Erdäpfelgulasch
1sa 10 dk
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 godz.
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Schinkenfleckerl überbacken
1sa 10 dk
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 min
Reisfleisch
2 Std. 20 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min