Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig), siehe Tipp
- 100 g Wasser (35-37°C)
- 100 g Weizenmehl, glatt
Hauptteig und Fertigstellung
- 280 g Weizenmehl, glatt
- 40 g Zucker
- 110 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 5 g Salz
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei, mit 1 EL Milch gut verquirlt
- 7 Rosinen für die Augen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1303 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 20.6 mg
Alternatieve recepten
Hayas Sauerteigbrot
20 godz.
Bunte Mohnschnecken
2h 30min
Quitten-Tarte
50min
Brötchensonne
2 Std.
Gotl-Zopf
2 Std. 15 Min
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Kaisersemmeln
15u. 45min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Nussröllchen
20 Min