Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 25 g Anstellgut (vom Roggensauerteig), siehe Tipp
- 100 g Wasser (35-37°C)
- 100 g Weizenmehl, glatt
Hauptteig und Fertigstellung
- 280 g Weizenmehl, glatt
- 40 g Zucker
- 110 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 5 g Salz
- Öl zum Einfetten
- 1 Ei, mit 1 EL Milch gut verquirlt
- 7 Rosinen für die Augen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1303 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 20.6 mg
Alternatieve recepten
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Nussknacker
15ωρ. 30 λεπτ.
Vollkornpizza mit Spargelcreme, Mascarpone und geräuchtertem Lachs
4h
Vollkorn-Fladenbrot
2h 30min
Kürbisbrote mit Kirschen
15h 40min
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Dinkelbrot
17 godz. 25 min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Müsliweckerl
15ωρ. 30 λεπτ.
4-Korn-Minis
45min
Brötchensonne
2h
Gotl-Zopf
2h 15 min.