Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1600 g di acqua
-
2
dadi per brodo di carne (dose per 0,5 l), sbriciolati
of 2 cucchiaini colmi di dado per brodo di carne - 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 60 g di scalogno a metà
- 80 g di burro a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 640 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio, 14-15 minuti di cottura)
- 120 g di vino bianco secco
- 2 cucchiaini di sale, a piacere
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1812 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 1006 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20min
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25 min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 min
Frittelle di mele su crema di vaniglia
Geen beoordelingen
Sciroppo miele e zafferano
1 Std.
Spaghetti alla carbonara
35 min
Polenta
1 Std.
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 min
Risotto ai funghi
30 min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 min
Risotto all'arancia con ragù di anatra
40 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min