Crostata con crema pasticcera alla ricotta

Crostata con crema pasticcera alla ricotta

4.7 396 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 30min
10 fette

Ingrediënten

Pasta frolla
  • 80 - 100 g di zucchero
  • 140 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera alla ricotta
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 80 g di zucchero
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza grattugiata finemente
  • 400 g di ricotta ben scolata
Terminare la preparazione
  • 80 g di gocce di cioccolato fondente

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 fetta

Natrium 65.8 mg
Eiwitten 10.5 g
Calorieën 398.8 kJ / 95.3 kcal
Vetten 18.7 g
Vezels 1.2 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraten 47.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...