Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Eiwitten
- 24.3 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 36.7 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 3685 mg
Alternatieve recepten
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Karp na słodko w galarecie
7 Std. 35 Min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 Min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min