Compatibele versies
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g ziaren słonecznika
- 10 g mięty, świeżej
- 10 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g ziemniaków, ugotowanych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1555 kJ / 372 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1122 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Warzywa gotowane na parze
35min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25 Min
Gotowany kurczak i bulion
25 Min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min