Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les makis
- 400 g de riz à sushi (rayon cuisine du monde)
- 1000 g d'eau
- 15 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 60 g de vinaigre de riz
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 75 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 75 g de champignons shiitaké frais, coupés en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 6 feuilles d’algues déshydratées, type nori
- 2 avocats, détaillés en bâtonnets
- 6 brins de coriandre fraîche, équeutés
- le zeste d'un citron vert non traité
La sauce citronnée
- 2 cm de gingembre frais, râpé
- le jus d'un citron vert
- 4 c. à soupe de sauce de soja salée
- 1 c. à café de cassonade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 319 kJ / 78 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre
2h
Makis de printemps mangue et avocat
45 Min
Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)
1 Std. 45 Min
Sushi burger
12h
California rolls aux langoustines et mayonnaise à la mangue
12 Std. 40 Min
Makis de légumes
8 Std. 30 Min
Sushis aux fruits
3 Std. 10 Min
Onigiris végétariens
2h
Makis
1 Std.
Onigiri aux thon et fromage frais
1h 5min
Makis au thon
2h
Assortiments de makis
1 Std. 30 Min