Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lammcurry
- 50 g Olivenöl
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 200 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- 120 g Mandelstifte
- 1 TL frischer Ingwer, fein gehackt
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ - 1 TL Chilipulver, je nach Schärfe
- ½ TL Garam Masala
- 2 TL Kreuzkümmel, ganz
-
20
g Korianderblätter, frisch
of 20 g Petersilienblättchen, frisch - 40 g Tomatenmark
- 650 g Lammfleisch, in Würfeln (4 cm)
- 250 g Couscous
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
of 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 - 350 g Gurken
- 20 g Minzeblättchen, frisch
- 25 g Zitronensaft, frisch gepresst
- schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- 1 TL Salz
- 400 g Kokosmilch
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 4393 kJ / 1049 kcal
- Eiwitten
- 50 g
- Koolhydraten
- 88 g
- Vetten
- 55.1 g
- Verzadigd vet
- 7.8 g
- Vezels
- 11.5 g
- Natrium
- 875.8 mg
Alternatieve recepten
Coq au vin
3 Std.
Boeuf Bourguignon
2 Std. 45 Min
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1h
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9 Std. 15 Min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2h
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Schweinefleisch Vindaloo
4 Std.
Orientalischer Lammeintopf
1 Std. 10 Min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1 Std. 40 Min
Slow Cooking Beef Madras
3 Std.