Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gnocchi
-
40
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
of 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 500 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 600 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 30 g masła
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
Masło orzechowo-szałwiowe
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 - 30 liści szałwii, świeżych
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2998.5 kJ / 716.7 kcal
- Eiwitten
- 15.9 g
- Koolhydraten
- 79.8 g
- Vetten
- 38.7 g
- Verzadigd vet
- 19.7 g
- Vezels
- 8.4 g
- Natrium
- 738.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2 Std.
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35 min
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1h 30min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1h 30min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Knedle bawarskie
1 godz.
Risotto z parmezanem
30 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min