Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 320 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 525 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 80 g wędzonego sera żółtego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
- 20 g słonecznika łuskanego
- 20 g pestek dyni
- 1 łyżeczka soli
- skrobia ziemniaczana, ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 483.9 kJ / 115.6 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 3.4 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 116.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chleb z serem i salami
1hod. 50min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2u. 40min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Irlandzki chleb na sodzie
45 Min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 Std. 45 Min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 Std. 45 Min
Chlebek piwny
1h 20min
Chleb jogurtowy
3u.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 Std.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min