Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält
- 120 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
Grießpudding
- 1000 g Milch
- 1 Prise Salz
- 130 g Weichweizengrieß
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
Belag
- 700 g Stachelbeeren
- 600 g Schmand
- 1 Ei
- 80 g Zucker
- 1 EL Speisestärke
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1338 kJ / 320 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 13 g
- Vezels
- 58 g
Alternatieve recepten
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.