Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 200 g Weizenmehl, Type 405
- 400 g Roggenmehl, Type 1150
- 2 Pck. Sauerteig, flüssig (à 75 g), z.B. von Seitenbacher
- 2 ½ TL Salz
- 10 g Honig
- 35 g Sonnenblumenkerne
- 35 g Leinsamen
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 644 kJ / 154 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 3.3 g
Alternatieve recepten
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Sesambrot
2h
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min