Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
of 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 15.8 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25 min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 Std. 40 Min
Prosty makowiec
13h 15min
Babka makowa
1h 20min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 Std.
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Świąteczne ciasto z bakaliami
4u. 10min
Babka orzechowa
1 Std.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min