Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 15 g miodu
- 250 g mleka
- 320 g mąki pszennej chlebowej
- 180 g mąki tortowej
- 20 g masła, plus dodatkowa porcja pokrojona w płatki, do ułożenia
- 40 g cukru
- 1 czubata łyżeczka soli
- 2 jabłka (250-350 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 3 mm krążki
- woda, do namoczenia jabłek
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do namoczenia jabłek
- olej, do natłuszczenia
- cukier trzcinowy, do posypania
- 10 kostek lodu
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 957.1 kJ / 228.7 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 43.5 g
- Vetten
- 4.7 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30min
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Tarta dyniowa
3h 15 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 Std.
Ciasto makowe
1 godz.
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Przekładaniec cytrynowy
6h 30min
Bułeczki z dymką
3h 20min
Wytrawne orzechowe scones
30 Min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min