Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
-
50
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
of 50 g cukru - 60 - 70 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (optioneel)
- 3 goździki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1207.8 kJ / 288.5 kcal
- Eiwitten
- 17.8 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 18.2 g
- Vezels
- 1.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Śledzie po cygańsku
2hod. 20min
Korzenny śledź z jabłkiem
2hod. 30min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie w kożuchu
1hod.
Śledzie w sosie makowym
1hod. 30min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1hod.
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Hekele
2 Std. 40 Min