Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 40 g wody, letniej
Dodatki
- 80 - 100 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 700 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oliwy z oliwek
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
- mąka pszenna, do oprószenia blachy
- 2 łyżki kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Eiwitten
- 2.5 g
- Koolhydraten
- 16.6 g
- Vetten
- 7.3 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 213.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2h 20min
Gnocchi alla romana
2 Std.
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Podpłomyk cztery sery
55min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 Std.
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 Std. 30 Min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 Min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Kofty z wołowiny i fety
2h 30min