Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pâte
- 1 c. à soupe d'eau de rose, selon les goûts
- 120 g de miel
- 80 g de sucre
- 2 c. à soupe d'huile de colza
- 40 g de lait
- 250 g de farine bise et un peu plus pour abaisser la pâte
- ½ c. à café de poudre à lever
- 1 c. à café de cannelle moulue
- ½ c. à café de clous de girofle, moulus
- 1 pointe de couteau de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pointe de couteau de cardamome en poudre
- 1 jaune d'œuf
Garniture
- 200 g d'amandes entières, émondées
- 40 g de sucre
- 1 c. à soupe d'eau de rose
- 1 blanc d'œuf
- 40 g de miel
Finition
- 1 - 2 c. à soupe d'eau, pour badigeonner
- 3 c. à soupe de lait, pour badigeonner
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1406 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 14 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Läckerli de Bâle
1h 10min
Gâteau de Pâques
1h 45 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Focaccia au romarin
2h 30min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Gâteau de Linz
1h
Milanais
3h
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45 min