Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 - 25 g oliwy z oliwek
- 100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
- 350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
50
g mieszanki warzyw, mrożonej (optioneel)
of 50 g zielonego groszku, mrożonego (optioneel) - 700 - 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
½ - 1
łyżeczka soli
of ½ - 1 łyżka sosu sojowego - 60 - 80 g makaronu do zupy, suchego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 736 kJ / 175.9 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 24.7 g
- Vetten
- 6.2 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 712.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa ziemniaczana
1h
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1h
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Szybka zupa ratatouille
30min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zielona zupa minestrone
40min
Egejska zupa warzywna
50min