Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Dinkel
- 150 g Roggen
- 300 g Weizenmehl (Type 1050)
- 40 g Hefe, grob zerbröselt
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz (optioneel)
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 335 kJ / 80 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 1 g
Alternatieve recepten
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min
Sesambrot
2h
Bauernbrot
2h 20 min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Roggenmischbrot
1h 15 min
Fitnessbrot
1h 45 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1u. 50min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8u.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30 min
Graubrot
2h