Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry
- 3 ząbki czosnku
- 60 g sosu sojowego
- 10 g oleju sezamowego
- 2000 g wody
- 375 g makaronu ramen, suszonego
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 750 g bulionu z kurczaka, płynnego
- 1 łyżeczka czarnego octu ryżowego
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 3 mm plastry
- ½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 2 jajka
- 12 wodorostów nori (9 x 3,5 cm)
- 4 łyżki kukurydzy, konserwowej, odsączonej
- 2 cebule dymki, pokrojonej na 3 mm kawałki, do dekoracji
- 2 łyżeczki ziaren sezamu, uprzednio uprażonych, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 4507 kJ / 1077 kcal
- Eiwitten
- 66 g
- Koolhydraten
- 88 g
- Vetten
- 50 g
- Vezels
- 4.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35min
Pad thai
45min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 Std. 15 Min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Koreański ramen z tofu
50min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Zupa miso z warzywami
30 min