Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 100 g red onions, quartered
- 10 g olive oil
- 500 g lamb mince, low fat (5-10%), broken in pieces
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 tsp pomegranate molasses
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp ground coriander
- 1 - 1 ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g toasted pine nuts
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 6 sheets filo pastry
- 3 Tbsp unsalted butter, melted
- 2 Tbsp sesame seeds
- 300 g natural yoghurt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 616 kJ / 147 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Natrium
- 189 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Garlic and coriander naan
1h 30min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2h
Mexican Chicken Ring
55min
Quick Flatbreads
20 min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30 min
Lamb Roll with Freekeh Pilaf
1 godz. 5 min
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1h 20 min
Beer and Chilli Peanut Clusters
1h 25min
Coronation Chicken Sandwich Filling
45min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min