Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 100 g red onions, quartered
- 10 g olive oil
- 500 g lamb mince, low fat (5-10%), broken in pieces
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 tsp pomegranate molasses
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp ground coriander
- 1 - 1 ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g toasted pine nuts
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 6 sheets filo pastry
- 3 Tbsp unsalted butter, melted
- 2 Tbsp sesame seeds
- 300 g natural yoghurt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 616 kJ / 147 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Natrium
- 189 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1sa 20 dk
Peri Peri Spice Mix
5 dk
Middle Eastern Brunch
1sa 20 dk
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1sa 40 dk
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1sa
Sri Lankan Red Beef Curry
1u. 35min
Lamb Koftas
1h 30min
Kofta Curry
1h 10min
Pork Vindaloo
4 Std.
Sheek Kebab
1h 10min