Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 jajek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 140 g śmietany, 18% tłuszczu
- 5 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100
g boczku wędzonego, bez skóry i kości, chudego, pokrojonego w kostkę
of 80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę - 500 g wody
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 674 kJ / 161 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 1 g
- Vetten
- 13 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1hod. 30min
Suflet serowy szybki
55 Min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Frittata z grzybami
45 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Mini frittaty
30 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 Min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1u. 55min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min