Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
of 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1677 kJ / 400 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 Std.
Roladki z ogórka
30 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 Min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Pizza z szynką i nektarynkami
2h 10min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 Min
Scones z camembertem
45min
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min