Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
of 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1677 kJ / 400 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 Min
Roladki z ogórka
30 Min
Marynowane warzywa
48h 40min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 10 Min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1h 20min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 Min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 Std. 30 Min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 Std. 15 Min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 Min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Frittata Caprese
30 Min