Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kuchen
- 70 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 150 g brauner Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 TL Zimt
- ½ TL Muskat
- ½ TL Gewürznelke
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 120 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Mandelstifte
Schnelle Buttercreme und Fertigstellung
- 240 g Puderzucker
- 300 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Schmand
- 6 EL Mandellikör (z.B. Amarretto)
- 150 g Kirschkonfitüre, glattgerührt
- 25 g Pistazien, gehackt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2015 kJ / 482 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pfirsich-Butterkuchen
2h 20min
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min
Melonen-Käsekuchen
3h 45min
Mandel-Exoten-Kuchen
50min
Italienische Obsttorte
3h 15min
Käsekuchen mit Beeren
2h 50min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Tropische Orangentorte
2 Std. 40 Min
Liebesgedicht
5 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min