Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biskuit
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 180 g Mehl
- 50 g Butter, flüssig, zimmerwarm
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Zucker
- 3 - 4 Orangen, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 250 g Saft ausgepresst
- 20 g Limettensaft
- 200 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Aprikosen, getrocknet, entsteint (Softaprikosen), gewürfelt
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 60 g Orangenlikör
- 100 g Puderzucker
- 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1784 kJ / 426 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Orangen-Möhren-Torte
2h
Éclairs
4h
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Mango-Möhren-Torte
2h 30min
Kloster-Cremetorte
12h
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 Std. 15 Min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h
Schokoladenkuchen mit Schlagsahne
1h 10min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 godz. 30 min
Honigkuchen
1h