Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, do natłuszczenia tortownicy
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 250 g dyni, obranej i pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 150 g cukru
- 75 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
Lukier
- 200 g cukru
- skórka z 1 pomarańczy, świeżej, bez białych błonek
- 1 białko
- 1 łyżka soku z pomarańczy, świeżego
- polewa czekoladowa, do dekoracji (ok. 50 g) (optioneel)
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1564.8 kJ / 374 kcal
- Eiwitten
- 6.3 g
- Koolhydraten
- 53.9 g
- Vetten
- 15.9 g
- Verzadigd vet
- 2.2 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 206.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 Std.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Tarta dyniowa
3h 15 min
Tort dyniowy
2h 40 min
Placki dyniowe z ricottą
30min
Babeczki brownie z dynią
1 Std. 30 Min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 Std. 50 Min