Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spód ciasta
- 120 g śliwek suszonych, bez pestek
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blachy
- 2 żółtka
- 2 łyżki wody, zimnej (optioneel)
Wierzch ciasta
- 250 g śliwek w czekoladzie, przekrojonych na pół
- 250 - 300 g powideł śliwkowych
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 10 g wody
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1461 kJ / 349 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 47.8 g
- Vetten
- 16.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Mazurek różany
1h 40 min.
Mazurek chałwowy
7h 30min
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Bakaliowiec
2h 50min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Pascha Wielkanocna
12h 30min
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1h 40 min.
Keks
2h 30min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min