Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spód ciasta
- 120 g śliwek suszonych, bez pestek
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blachy
- 2 żółtka
- 2 łyżki wody, zimnej (optioneel)
Wierzch ciasta
- 250 g śliwek w czekoladzie, przekrojonych na pół
- 250 - 300 g powideł śliwkowych
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 10 g wody
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1461 kJ / 349 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 47.8 g
- Vetten
- 16.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Keks
2h 30min
Bakaliowiec
2 Std. 50 Min
Mazurek bakaliowy
2h 40 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 Std. 35 Min
Mazurek różany
1h 40min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Mazurek chałwowy
7h 30min
Pascha Wielkanocna
12h 30 min
Piernik na ciemnym piwie
2 Std. 35 Min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1h 40min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1h 40min