Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g brauner Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 2 EL Hagelzucker
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 638 kJ / 152 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 4 g
Alternatieve recepten
Hefezopf
2h 20min
Springerle
26 Std. 20 Min
Hefezopf
3 Std.
Apfel-Hefe-Schnecken
2 Std. 40 Min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Lamm aus süßem Hefeteig
1h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Zimtschnecken
1h 20min
Hefezopf "Take five"
2h 20min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min