Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 5 Eier (Kl. M)
- 60 g Speisestärke
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Crème fraîche
- 2 Zitronen, Bio, davon die Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 150 g Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1802 kJ / 430 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 21 g
Alternatieve recepten
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25 min
Klassischer Marmorkuchen
1h 50 min
Zitronenkuchen
2 Std.
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30min
Amerikaner "black&white"
1h
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Vanillekipferl
2 Std.
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Zimtschnecken
1 godz. 20 min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min