Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
of 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 208 kJ / 50 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 2 g
Alternatieve recepten
Husarenkrapfen
1h 50 min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2u. 40min
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2h
Nougatstangen
2h
Walnussgebäck
4h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Nougatknöpfe
2h 30 min
Haselnussmakronen
50min
Schokoladen-Lebkuchen
9 godz. 45 min
Linzer Plätzchen
4h
Drip-Cake-Plätzchen
1h 10min
Schwäbische Flachswickel
45min