Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bacalhau
- 300 g cebola cortada em lâminas
- 4 dentes de alho cortados em lâminas
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 150 g pimento verde cortado em tiras
- ½ - 1 c. chá de sal (dependendo da salga do bacalhau)
- 1000 g postas de bacalhau demolhado altas
- 500 g azeite
Migas
- 250 g broa de milho de véspera bem seca
- 60 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 6 dentes de alho
- 250 g couve p/ caldo-verde cortada em juliana
- 1 c. chá de sal
- 250 g feijão-encarnado cozido escorrido
- 10 g coentros, só as folhas
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 4678 kJ / 1119 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 96 g
- Vezels
- 7 g
Alternatieve recepten
Bacalhau à Zé do Pipo
1 Std.
Bacalhau de cebolada e broa
1 Std.
Arroz de pato à Lafões
1h 40min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1h 35min
Bacalhau à moda de Braga
40 Min
Choquinhos salteados com batata a murro
1 Std.
Migas da Lousã
12 Std. 40 Min
Feijoada de polvo
1 Std. 30 Min
Migas de grelos com ovo escalfado
1 Std.
Migas de couve e cogumelos com batata-doce
55 Min
Bacalhau à Gomes Sá
1 Std. 30 Min