Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 50 g toucinho cortado em cubos pequenos
- 10 g massa de pimentão
- 3 - 5 pés de poejo, só as folhas
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1200 g água
- 50 g vinagre
- 6 ovos
- 300 g pão alentejano de véspera cortado em fatias muito finas
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 1342.6 kJ / 320.9 kcal
- Eiwitten
- 12.6 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 17.5 g
- Verzadigd vet
- 4.5 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 1139.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sopa de cação
40min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Açorda de tomate
20min
Crumble de tomate
30min
Farófias com creme de limão
40min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Abóbora de Natal recheada
3h
Poejada
45min
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1h 10min
Sopa alentejana
30min