Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken (2 cm)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 30 g Öl
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 900 g Wasser
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Essig
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 Pck. Spätzle, frisch (ca. 800 g), aus dem Kühlregal
- 8 Wiener Würstchen (4 Paar)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3230 kJ / 769 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 8.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50min
Panierte Fleischküchle
1 Std. 40 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Schwäbische Flachswickel
45min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Schwäbische Pfitzauf
40min
Saure Kartoffelrädle
1 Std. 5 Min
Schwäbische Lasagne
45min
Dinnete
2 Std.
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h